
Macarons med kaffe och choklad
Vårt recept på macarons! Läggs ihop två och två med ljuvlig hasselnötsfyllning mellan.
Ingredienser
2
st
Äggvitor
30
g
Strösocker
160
g
Florsocker
90
g
Mandelmjöl
2
tsk
Snabbkaffe
Fyllning
100
g
Mörk choklad
0.5
dl
Grädde
0.5
krm
Salt
100
g
Nötcreme
Gör så här
Macarons
- Sätt ugnen på 150 grader
- Vispa upp äggvitan till ett fast skum
- Blanda vanligt socker och 70 gram florsocker och häll ner i äggskummet och vispa i 2 minuter
- Sikta 90 gram florsocker, mandelmjöl och kaffepulvret och vänd ned i marängen
- Blanda med en slickepott tills marängen börjar bli lite lös
- Spritsa ut på bakplåtspapper ca 3 cm i diameter
- Baka på 150 grader i 12 minuter
- Låt macaronsen svalna
Fyllning
- Hacka chokladen och lägg i en bunke
- Koka upp grädde och slå över chokladen
- Rör samman till en ganache
- Salta och låt svalna något
- Rör i nötcremen
- Spritsa ut cremen på hälften av macaronsen
- Lägg på resten av macaronsen som lock