Används i detta recept

Kaffebiskvier

Allt blir bättre med kaffe! Som det här receptet på smakrika biskvier där smörkrämen spetsas med kaffe. Testa gärna lite olika rostningar för att hitta favoriten som förgyller din fikastund.

Ingredienser

200
g

Mandelmassa

1
st

Äggvita

100
g

Rumsvarmt smör

1
dl

Florsocker

1
tsk

Vaniljsocker

0.5
dl

Mycket finmalet kaffe

200
g

Mörk choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Riv mandelmassan grovt och vispa i äggvitan tills det blir en jämn smet
  3. Klicka ut smeten på bakplåtspapper, ungefär som en femkrona
  4. Platta till och grädda mitt i ugnen i ca 10 min
  5. Ta ut och låt svalna innan du lossar bottnarna
  6. Vispa ihop resten av ingredienserna till en slät smet och bred på bottnarnas släta undersida
  7. Låt svalna i kylen
  8. Smält chokladen och låt svalna något
  9. Doppa biskvierna i chokladen och låt sedan stelna i kylskåpet