Används i detta recept

  1. Hem
  2. »
  3. Kaffeinspiration
  4. »
  5. Recept
  6. »
  7. Alla
  8. »
  9. Granola med espresso och chokladnibblets

Granola med espresso och chokladnibblets

Det här receptet av granola med smak av kaffe och choklad är en given favorit! Gott att njuta av till både frukost eller som mellanmål.

Ingredienser

4
dl

Havregryn

1
dl

Rispuffar

1
dl

Boveteflingor

0.5
dl

Pumpakärnor

0.5
dl

Solroskärnor

1
dl

Rapsolja

1
dl

Kallt bryggkaffe

0.5
dl

Honung

0.5
dl

Espressomalet kaffe

1
dl

Chokladnibblets

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader
  2. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt
  3. Blanda olja, honung och det kalla kaffet
  4. Strö över havregryn, rispuffar, bovete, linfrön, pumpakärnor och solroskärnor på plåten
  5. Häll över kaffeblandningen och blanda ihop
  6. Rosta i ugnen i 15 minuter och rör därefter om
  7. Upprepa två gånger till eller tills du tycker granolan är genomrostad. Obs! Det är viktigt att granolan är genomtorr
  8. Låt granolan svalna och blanda i det finmalda kaffet och chokladen