1. Hem
  2. »
  3. Kaffeinspiration
  4. »
  5. Artiklar & reportage
  6. »
  7. Kafferosteriet med blicken fäst på nästa generation

Kafferosteriet med blicken fäst på nästa generation

Att hålla ihop en familj är inte alltid lätt. Att dessutom hålla ihop ett företag, med sin familj, är ännu mer utmanande. Men just det har Löfbergs gjort i snart 120 år.

Det folkkära kaffet från Karlstad bär på många historier och familjemedlemmar i bagaget. Idag brukar familjen prata om att de har ”kaffe i blodet”.

Kathrine Löfberg är styrelseordförande i familjeägda Löfbergs kafferosteri sedan 2015, och en av de i fjärde generationen som idag driver arvet vidare. ”Utan att vi egentligen reflekterade över det som barn så lärde vi ju oss massor om kaffet och allt som kommer med det, redan då” berättar hon.

”Vi brukar säga att vi har kaffe i blodet” berättar Kathrine Löfberg, styrelseordförande i det familjeägda kafferosteriet.

Men hemma fanns trots allt ingen förväntan på att den kommande generationen skulle ta över verksamheten. Kusinen Mikael Löfberg, som även han är engagerad i företaget berättar: ”Det fanns såklart ändå en önskan. Ganska tidigt fick vi följa med på ägarmöten, möjligheten att sommarjobba och liknande. Det väckte en nyfikenhet, vilket jag tror är ett bra sätt att gå till väga om man vill få med sig nästa kull. Då blir det spännande!”

”Att tidigt väcka nyfikenhet tror jag är viktigt om man vill få med sig nästa kull. Gör det spännande!” Svarar Mikael Löfberg på frågan om hur man ser på kommande generationer i familjeföretaget.

Då som nu är familjen väldigt nära varandra – arbete och fritid smälter lätt ihop. Något som bara är roligt enligt dem båda. Att kliva in i företaget är dock inte en räkmacka bara för att du bär rätt efternamn. En gedigen utbildning samt minst fem års arbete någon annanstans krävs. ”På så sätt så uppmuntras man snarare att göra sin grej, det man verkligen är intresserad av” förklarar Kathrine. Hos Löfbergs tror man på det genuina och långsiktiga, fortsätter Mikael: ”Vi brukar säga att vi ska ha respekt och lära av historien, men inte fastna i den. Våra värderingar att värna om människor och miljö är verkligen djupt rotade. Det vi gör idag kommer påverka lång tid framöver!”

Läs mer om familjen Löfbergs historia och arbete för kommande generationer här.

Läs mer!

Chefs Camp: Traineeprogrammet som hjälper arbetssökande in i restaurangbranschen

Artikel
Hur kan vi lösa kockbristen och ge fler människor en chans på arbetsmarknaden? Läs om Chefs Camp – där…
Läs mer
Löfbergs och Weibulls lanserar torvfri Kaffejord baserad på kafferester. En jord för krukväxter både inomhus och utomhus.

Löfbergs & Weibulls lanserar torvfri kaffejord!

Artikel
Ett välkänt husmorsknep är att använda kaffesump för att ge extra näring till odlingsjord. Tillsammans med Weibulls tar vi…
Läs mer

Hur väljer man rätt kaffemaskin för företaget?

Artikel
Kaffe på jobbet
Hur hittar du den bästa kaffelösningen för din arbetsplats? Experterna på Löfbergs delar sina bästa tips om kaffemaskiner, trender…
Läs mer

Brygg en vinnande kultur

Artikel
Kaffe på jobbet
Consids kontor är utformade för att vara en mötesplats lika mycket som en arbetsplats. Allt från bokhyllor till kaffe är valt…
Läs mer